top of page

To se mi líbí

Včera mi na závěr našeho setkání klientka řekla, že se jí líbí, jak ta sezení vedu. ❤️ Bylo příjemné to slyšet. Fakt příjemné. Vlastně mě to až překvapilo.

lajk

Kdysi jsem si z jednoho školení odnesla poučku, abych se snažila vždycky najít něco, za co klienta pochválit. Dělali jsme tam i nácvik nějaké jiné techniky, tak jsem to zkusila a svého "pokusného kolegu" přitom pochválila. Za něco, co mi připadalo jako strašná blbost. Bylo až trapné ho za to chválit, ale říkala jsem si, že z pokusných důvodů tam tu pochvalu strčím. "Vážně? Ty jsi vyrazil do obchodu a koupil sis kabát? To je skvělé!" A pak jsem koukala. Úplně mi vyrostl před očima, jak byl rád. Tak jsem se té poučky chytila a snažím se chválit.

Chválení mi jde, máme to v rodině. Moje maminka umí chválit jako bůh. Tak jsem to začala dělat taky. Hlavně v práci, ale někdy jenom tak. Všímám si lidí, o kterých mám pocit, že by to potřebovali slyšet. A za něco je pochválím. Ono se něco najde, stačí se jenom pořádně podívat. Rostou mi pak před očima.

No a včera jsem to zažila z té druhé strany, když jsem pochvalu slyšela já. Vážně mě moc potěšilo, když někdo ocenil něco, co je přece samozřejmost a je to podstata mé práce, ale bylo milé to slyšet. Tak za to moc děkuju.

PS. Zatímco jsem psala tyhle řádky, vzpomněla jsem si, že musím svému dospívajícímu dítěti pochválit účes.

Doporučené
Nejnovější
Archiv
Klíčová slova
Přidejte se
  • LinkedIn Social Icon
  • Facebook Social Icon
bottom of page