top of page

Debil krávu nepochopí

Když se s někým známe dlouho, vznikne mezi námi pouto. Takové to spojení, kdy stačí říct jedno slovo, a už všichni víte. S mými přáteli máme společnou oblíbenou hlášku, která je v nadpisu. Nedávno jsem ji z legrace nechala napsat svému muži na hrníček, a pokaždé, když ho doma vidím (zejména ten hrnek, ale i manžela), ohromí mne jeho hluboká moudrost.

 

Ta historka sama o sobě není až tak zajímavá. Bylo nám něco přes dvacet, bylo to na konci týdne a zašli jsme si s kamarády na pivo, protože jsme se rádi viděli. Hráli jsme takovou tu hru na morální dilema o Abigail a Sindibádovi (když tak si to vygooglete, podstatou je příběh, kde se každá z postav chová trochu špatně, a vy máte rozhodnout, kdo z nich je v právu). A strhla se nám kolem toho diskuze. Velká. No diskuze, spíš hádka. Pořádná hádka. Vyhrocená. Hlasitá. Začalo se nám to tam profilovat. Chlapi proti ženským. Padala obvinění. Osobní útoky. Urážky. Nadávky. A pak do toho můj (v té době ještě budoucí) manžel pronesl tu památnou větu: "No jo, no. Nenaděláš nic. Debil krávu nepochopí." A tím to celé tak nějak shrnul a my se mohli zase dál bavit o tom, jak se kdo z nás měl a co budeme dělat o víkendu.

 

Nebýt té vtipné poznámky, dávno bychom si na tu hádku nikdo nevzpomněli. A to by byla škoda, vždyť jsme se tam tenkrát naučili něco důležitého.

1. Velký spor se může vyvinout i z prkotiny.

2. Na té prkotině pak člověku rázem začne strašně moc záležet.

3. Jakmile do toho vložíme osobní rovinu, je konec diskuze.

4. Když si o někom budeš myslet, že je debil, nikdy se nedomluvíte.

5. Když se budeš chovat jako kráva, začne se ten druhý chovat jako debil.

6. Fakt se nechovej jako kráva.

(v bodech 4 až 6 si prosím změňte nadávky, pokud jste muž)

7. Můj muž je geniální odborník na vztahy. (Překvapivé. Vždycky jsem si myslela, že jsem to já. Není divu, že se nám spolu tak dobře vede, když jsme oba geniální.)

8. Jakmile se do věci vnese humor, všem se uleví.

9. Nikdy není od věci si zajít na pivo s kamarády.

Pokaždé, když vidím manželův hrníček, znovu si tu historku připomenu. A dostávám tak každý den tuto důležitou lekci pro náš vztah.

Doporučené
Nejnovější
Archiv
Klíčová slova
Přidejte se
  • LinkedIn Social Icon
  • Facebook Social Icon
bottom of page